Bel ons: +31 6 233 844 42 | E-mail: info @zeilmee.nl

Tri-Cat Zeilvakanties logo

Zwerftochten

Zwerftochten

In het voor- en najaar maken we vaak langere tochten. Beleef het échte leven aan boord in deze meerdaagse zeetochten.

- Paul & Jolanda de Preter / Tri-Cat Sailing

Wat kun je verwachten?

Even alles lekker achter je laten en je alleen druk maken om de basale dingen zoals het weer, eten, slapen, de veiligheid aan boord en natuurlijk veel gezelligheid. Om een aantal dagen later weer die stip op de horizon te zien waar je aankomsthaven ligt.

Gewoon lekker zeilen en het leven aan boord ervaren.

Met maximaal 4 deelnemers en de ervaren schipper/bemanning ga je het zeilavontuur te gemoed. Voor vertrek zorgen we samen dat alles in orde is; ruim voldoende proviand, we controleren de motoren, tuigage en alles wat nodig is.

Zeilen proviand inslaan

Ondertussen bespreken we de route, het wachtschema en houden we de weersvoorspellingen goed in de gaten. Als het weer te onstabiel is vermaken we ons iets langer in de haven en wachten op een veiliger moment.

Zeilen route voorbereiden

Zodra we de haven uit zijn gaat het wachtschema in. Samen met een ervaren bemanningslid houd je enkele uren per etmaal de wacht. Daarbuiten ben je vrij om lekker te slapen, eten en te genieten. We maken het schema zo dat we ’s avonds gezellig met zijn allen kunnen eten.

Onderweg kom je altijd wel iets bijzonders tegen. Of het nu dolfijnen, schildpadden, walvissen of tankers zijn, het is een welkome afwisseling.

Ook de nachtelijke uren ook zee zijn bijzonder mooi. Het licht van de maan, de sterren en de navigatielichten van andere schepen of de kustlijn maken dat je altijd wel iets te zien hebt.

Algarve - Madeira - Azoren

In de lente van 2019 varen we met onze catamaran Universe van de Algarve via Madeira naar de Azoren.

Vanaf de haven in Portimao (Algarve, Portugal) vertrekken we richting Madeira (1 week). Dit traject van 490 zeemijlen (1 mijl = 1,85 km) varen we in enkele dagen nonstop. Daar aangekomen ruim de tijd om het eiland te verkennen.

Golf van Biskaje

Vanaf Madeira gaan we dan richting Azoren (1 week). De Azoren is een eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan. Echt oceaan zeilen. 650 mijl, geniet van de rust, loop wacht en ervaar het zeilen op de Atlatische Oceaan

De Azoren verkennen we dan al eilandhoppend in dagtochten (1 week).

Vanaf de Azoren weer terug richting Algarve (2 weken). Afhankelijk van de weersomstandigheden via Lissabon of nonstop rechtstreeks naar de Algarve.

Algarve – Canarische eilanden – Madeira

In het najaar varen we de boot van Portugal naar Tenerife. Je bent dan 4-6 dagen op zee. Als de wind ons gunstig gezind is kunnen we nog een tussenstop maken op Madeira, ook wel het bloemen eiland genoemd.

In de vroege lente maken we weer een langere tocht vanaf de Canarische eilanden.

Met een goede wind kunnen we nog verder westwaarts richting El Hiero of La Palma.Mooie eilanden waar nog weinig toeristen komen. Wie weet komen we onderweg nog een groepje dolfijnen of zelfs walvissentegen.

Algarve – Canarische eilanden

Andere zwerftochten

We noemen het niet voor niets zwerftochten. Die ontstaan uiteindelijk uit de behoefte om nieuwe zeil gebieden te ontdekken. Voor ons staan de komende jaren nog steeds veel opties open. Op ons verlanglijstje staan in ieder geval nog; Azoren, Kaapverdische eilanden, Balearen, Caribisch gebied.

Azoren - Kaapverdische eilanden - Balearen - Caribisch gebied

Belangrijk om rekening mee te houden

Bij deze tochten zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden. Hierdoor zijn ze avontuurlijker dan onze reguliere weektochten in de Algarve en Canarische Eilanden. Dit betekent ook dat we geen vaste tijden en havens kunnen garanderen. Natuurlijk kiezen we een periode waarin het weer normaal stabiel is. Maar uit ervaring blijkt dat we toch af en toe onze planning niet halen omdat we veiligheid belangrijker vinden.

We adviseren je altijd marge in te bouwen in je vrije dagen en de reis zo kort mogelijk van te voren te boeken (dit kan ook aan boord).

Om voor iedereen zo flexibel mogelijk te houden verwachten we dat je (eventueel in overleg) zelf de reis boekt.

Scroll naar boven