Bel ons: +31 6 233 844 42 | E-mail: info @zeilmee.nl

Tri-Cat Zeilvakanties logo

Gastenboek

Mijn eerste zeilvakantie en eerste single reis. Ja de stap is gezet en wat hebben we genoten met en van elkaar, wat een ervaring.

Een reis om nooit te vergeten.

Wat een prachtig gastvrij stel zijn jullie en wat een pracht boot hebben jullie gebouwd. Het is zeker niet mijn laatste zeilvakantie geweest.

Ik blijf jullie volgen en wie weet zien we elkaar nog eens op een volgende zeilvakantie.

Bedankt voor alles.

Annie
16 september 2018

De schipper gaat effe plassen dus kan ik zeggen hoe het is/was…..

Fantastisch, kei-leuk, kan nie anders zeggen…….

Wa heb ik genoten van de boot, zoveel liefde, kunde zit erin. Geen bal verstand heb ik ervan maar werkelijk, het schip glijdt, deint en kan alles hebben. Fantastisch ding.

En dan is er gewoon alles, ge kunt het zo gek nie bedenken of de schippersvrouw weet het, heeft er aan gedacht en ziet ut, en dat recht uit het hart.

En dan nog je medereisgenoten, je weet niet wat je treft, maar ik weet het overtreft. Wat wil je nog meer, ervaar het, voel het, een prachtige tocht, prachtig zicht, prachtig gezelschap.

Dankbaar om erbij te mogen zijn, en nou nog een hapje eten.

Thanks xxx

Cartina
16 september 2018

Ik ga er niet veel over zeggen. Het is een week geweest “like Villa Velderhof on the Oceans”.

Friends for life!

Guido
25 augustus, 2018.

Het begon eigenlijk al voordat ik jullie ontmoete, Paul en Jolanda, met een flinke dosis respect en bewondering voor de manier waarop jullie samen hard hebben gewerkt om een droom uit te laten komen!

Eenmaal aan boord van de “Universe” is dat gevoel alleen maar versterkt. Ik ben me blijven verbazen over hoe prachtig alles in elkaar steekt en hoe er over ieder detail is nagedacht! Samen vormen jullie een goed team die elkaar telkens weer aan weten te vullen.

Al vanaf de heenreis was alles prima geregeld, waardoor de reis heel vloeiend verliep.

En vervolgens hebben we een week mogen genieten in een onbeschrijfelijk mooie omgeving van de rust op het water, het spotten van dolfijnen, het chillen op de trampoline, een verkoelende duik, het onder de boor doorzwemmen, schitterende zokomsten en zonsondergangen, het afwassen met het mooiste uitzicht van de wereld en nog heel veel meer!

Veel dank voor jullie zeillessen de heldere uitleg en instructies, het vertrouwen, antwoord op de meest uiteenlopende vragen, maar ook zeker voor de gezelligheid, behulpzaamheid, openheid en interesse! Eigenlijk wil ik het hele reisgezelschap bedanken voor de fantastische week die we met elkaar hebben beleefd en de prettige sfeer aan boord!

Muito Obrigada!!

Wens jullie, Paul en Jolanda, nog veel wind in de zeilen toe, enthousiaste medezeilers en heel veel gezelligheid aan boord!

Heb volop genoten!

Irma
25 augustus, 2018.

Vakantie anders in de Algarve.

Dit jaar zijn wij kampeerders uit onze comfort zone gekomen en hebben een Zeilmee vakantie geboekt.

Wat een prachtige tijd! Gezellig, veel gelachen, goed gegeten. Sambuca , rosé en Caneca.

Bijna elke dag een grote groep dolfijnen en/of tuimelaars, soms meer dan een half uur bij onze boot. Heel indrukwekkend!

50 jaar terug in de tijd (Culatra) en de volgende dag pole position aan de boulevard van het Monaco van Portugal (Vilamoura). Het goede restaurant (Cabana Fresca) in Albufeira waar we klokten dat 2 minuten na het vertrek van gasten de volgende lichting gastvrij wordt ontvangen aan een volledig nieuw gedekte tafel.

Omdat we het leuk vonden: het leren van basistechnieken, varen en zeilen, uren aan het roer. Bezig zijn met het bespelen van de elementen (wind, stroming, schip) met als uitdaging te zeilen war andere boten al op hun motor varen. Bovenal: loskomen van alledag!

Dank aan Paul en Jolanda voor hun gastvrijheid, geduld en enthousiasme!

Ton en Ria
19 augustus, 2018.

Paul en Jolanda.

Wat een ontzettend fijne vakantie hebben we op de catamaran beleefd.

Enkelen highlights: De dolfijnen, zo bijzonder om deze van zo dichtbij mee te maken. Onvergetelijk. En ook het gevoel van zeilen: de oceaan, het geluid van het water en de deining.

Heel rustgevend.

Jullie enthousiasme, gastvrijheid en de sfeer, dat maakte onze vakantie helemaal compleet. Dank je wel.

Heel veel plezier en succes met jullie komende zeilreizen op de “Universe”.

Henriette en Rene
19 augustus, 2018


Zonder enige verwachting, maar met de bedoeling om alles achter met te laten stapte ik op de Universe. Wat heeft dit voor mij persoonlijk veel betekend! De sfeer, de zon, de zee, de dolfijnen, de informatie van Paul en Jolanda en het meedoen met het zeilen. Bovenal was ik onder de indruk van de kunst van het inspelen van de bemanning (Paul en Jolanda) op de natuur. Het spel met de wind, de golven, de controle over de catamaran. Niet alleen dat, ook hun hartelijkheid, echtheid en de ontspannen manier waarop we met elkaar omgingen was bijzonder. Daarnaast deden we verschillende plaatsjes van de Portugese zuidkust aan. Het leuke hiervan was dat elk plaatsje zijn eigen unieke sfeer had. Deze afwisseling maakte het tot een boeiend geheel. De ene plaats was toeristischer, de andere plaats was mondain, dan had je een eenvoudig vissersplaatsje, vervolgens iets er tussenin met karakteristieke straatjes. Samen eten was erg geschikt om met elkaar van gedachten te wisselen en om te genieten van de heerlijke Portugese rosé, hetgeen wij op de boot ook erg graag nuttigden. Daarnaast was er ruimte voor rust en genieten. Het spotten van dolfijnen was voor een ieder een speciale bezigheid, die meerdere malen beloond werd. Kortom, een vakantie om nooit te vergeten en zeer inspirerend voor de toekomst, Universe, geen limieten. Bedankt Paul en Jolanda

Ria Sweet
22 juli, 2018

.... where you can’t control the winds Adjust your sails……. Ik heb genoten, de hele week. Zon, zee, rosé, dolfijnen en een fijn gezelschap. Dank jullie wel! En om in het thema van de week te blijven ..als je niet bereid bent om fouten te maken Bedenk je nooit iets origineels…..

Nicole Schimmel
22 juli, 2018

Lijnen, schoten, fok en knoop, gewone woorden? Ze krijgen hier toch echt een andere betekenis. Bedankt voor de fijne week vol zon, zee, wind en gezelligheid. De ene keer relaxen daarna een stoot adrenaline tot slot het ankerbiertje. En steeds weer de bewondering dat de boot door jullie zelf is gebouwd. Dank je wel dat ik zomaar een week ervan mocht genieten. Dat er voor jullie nog maar vele ankerbiertjes mogen volgen.

Magda Leerdam
22 juli, 2018

Ik heb besloten alles uit het leven te halen wat erin zit. Nou op mijn bukket list stond een zeilvakantie. Het is geweldig; Portugal, mooi weer, zeilen, leuke mensen. Veel gepraat met anderen over allerlei dingen van het leven.

Jan Lodewijks
22 juli, 2018

…en voordat je het in de gaten hebt is het al weer bijna voorbij. Wat was het eng om deze vakantie te boeken. Voor het eerst met allemaal ‘vreemde’ mensen op vakantie. Maar ervaring met zeilen had ik 25 jaar geleden als een opgedaan. En achteraf kan ik zeggen dat er weer veel terugkwam van toen. Ik heb genoten! Iedere minuut! Wat ik geweldig vond was dat je zoveel lief en leed kunt delen met mensen die je totaal niet kent. De emotie-rum (water), de tissues, het ankerbiertje, de lunches, de diepzinnige gesprekken over het leven, het ouwe hoeren, het dolfijnen spotten, het was in 1 woord GEWELDIG! Paul en Jolanda, bedankt voor alles! De manier waarop jullie dit ‘begeleiden’ is perfect, niets aan veranderen!

Inge
22 juli, 2018

Jaren terug vroeg ik aan manlief waar zou je op vakantie willen gaan of wat zou je nog eens willen doen? Zeilen, was zijn antwoord omdat hij als eens met een motorboot was mee geweest leek hem dit juist erg leuk. Als hij echt het zeilen wil meemaken zei ik dat het juist fijn is om met mensen mee te gaan die al jaren ervaring hebben. Ikzelf had via vroegere vriend en vriendin ook de liefde voor het water ervaren. Na even googelen kwamen we bij Tri-Cat Sailing uit van Paul en Jolanda waar we veel informatie lazen over zeilen op een catamaran, dat sprak ons erg aan. Eerst hebben we nog gekeken of mensen met een zeilboot/catamaran een week met ons mee wilde, maar dat valt niet mee in Zuid-Limburg. Uiteindelijk kwamen we weer terug op hun site zeilmee.nl Helaas konden we nog niet boeken omdat ze nog bezig waren met de bouw van een nieuwe catamaran. Eerst kon ik me er niets bij voorstellen maar met de filmpjes van de bouw en alle berichten op facebook zag ik wel hoeveel werk het was. Ze kunnen er trots op zijn! En ja mensen, als jullie dit lezen, helemaal zelf gemaakt. Onze ervaring als echtpaar was bijzonder, indrukwekkend, leerzaam (vooral voor manlief). Hij pakte mee aan en pikte alles snel op. Hij had het enorm naar zijn zin, ik was erg trots op hem. Ikzelf was af en toe onzeker maar vond juist het stekkie aan het stuur erg prettig. Ik zag veel van de omgeving, lette goed op alle boeien, vissers netten en andere boten die we onderweg tegen kwamen. Aan boord zijn erg goede matrassen en het bed leek wel een bedstee, geweldig leuk! In deze week veel gezien van Portugal, mooi water en de Portugese mensen zijn erg leuk en niet zo hectisch. Alles gaat veel relaxter. De meeste indruk maakte Vilamoura. Paul en Jolanda bedankt voor jullie gastvrijheid, de lessen in zeilen, navigeren etc. En natuurlijk nog heel veel plezier met jullie catamaran.

Susanne en Roberto
15 juli, 2018

De eerste week van augustus was het voor mij zo ver. Mijn eerste zeilervaring ooit! Op het vliegveld in Faro was de taxichauffeur niet te missen. Kennis gemaakt met een zeilgenoot en samen keurig afgeleverd bij Paul, Jolanda en de Catamaran. Wat ik kon verwachten wist ik niet. Nu weet ik dat ik het niet had willen missen! Die week heb ik alle kanten van het zeilen meegemaakt. Van windstil en zwemmen in volle zee tot windkracht zes en allemaal kletsen in de kuip. Van 28 graden genieten van de zon op de trampoline tot regen en gezellig “pesten” in de salon. Tussen de dolfijnen varen was voor mij het hoogtepunt van de week en een onvergetelijke ervaring. Maar ook het anker biertje, de BBQ aan boord, de etentjes aan wal (vooral bij Martin), de gesprekken. Kortom te veel om op te noemen. Het was een geweldige ervaring. Een aanrader voor iedereen. Paul en Jolanda bedankt voor deze geweldige ervaring, en de boost aan energie die ik van jullie gekregen heb. Groeten en een kus, Anne-Miek. Paul, mocht je een weekje niet kunnen als schipper, bel me maar!! Ik heb inmiddels een goede leermeester gehad.

Anne-Miek
18 september, 2011

Eind juli heb ik twee weken mee mogen varen met Paul en anderen. Toen ik vertrok heb ik Paul en Jolanda kunnen zeggen: ‘ik heb hier héél gelukkige momenten gehad’. Bij het dolfijnenverhaal van anderen kan ik me aansluiten. Bijzonder om dat te beleven. Stel je voor: een week op een boot met een kleine groep onbekenden. Geen verwachtingen. Ik wilde het varen meemaken, niets leren over de boot en vooral: niet hoeven koken. Dat kon. Niets hoefde, alles mocht. De groep van de eerste week zie ik nog steeds. In de tweede week begon alles van voren af aan. En weer werd het geweldig. Voel je je uitgedaagd? Doen! Met mijn speciale dank aan Paul (die zelfs meegedanst heeft) en Jolanda. Liefs en hele dikke xx

Linda
28 augustus, 2011

Na een heftig half jaar was ik ernstig toe aan ontspanning. Wat een fantastische vakantie! Nog mooier dan ik me had voorgesteld. Ik heb genoten van iedere minuut. Een geweldig onderkomen, een heerlijk zonnige omgeving en iedere dag wel weer iets nieuws te ontdekken. Van hippe badplaats tot idyllisch visserdorpje, van de Irish pub tot een privé dolfijnenshow op nog geen armlengte afstand. Het was een geweldige week. Paul, bedankt voor je gastvrijheid en het veelzijdige programma. Ik ben weer bijgetankt maar kamp nu met ernstige opstartproblemen, HEIMWEE!!!

Ursula van Gulik
13 september, 2011

Gisteren terug gekomen van een week zeilen in de Algarve op de Time Out. Een zeer gezellige groep medezeilers en een geweldige schipper met zijn vrouw. Genoten van de mooie afwisselende omgeving, van het mooie weer, heerlijk eten (wat we meestal met de hele groep aan wal deden)en natuurlijk ook de nodige drankjes aan boord van de Catamaran na een dagje zeilen. De ene keer lagen we voor anker en de andere keer in een haven. Allebei een leuke ervaring. De verzorging was goed, veel gezelligheid aan boord en toppunt was natuurlijk de vele dolfijnen die we gezien hebben. Dik een uur lang tussen ruim 80 dolfijnen door zeilen? Je weet gewoon niet waar je kijken moet. Das was een onvergetelijke ervaring. Overdag was het heerlijk warm en in de avond bleef het lekker, maar was het ook een prima temperatuur om te slapen (al hadden we daar met al de gezelligheid aan boord niet zoveel tijd voor). Dit is een aanrader voor iedereen die houdt van afwisseling, niet alleen op vakantie wil en houdt van water en gezelligheid. Thanks Paul en Jolanda. Ik heb genoten!!!!!!!! en zou het zo weer doen.

Jolanda Konings
15 augustus, 2011

Je bent single, je houdt van avontuur en je bent gek op alles wat met water en zee te maken heeft, kortom je wilt op een fantastische manier het schip in gaan. Dat is wat ik gedaan heb toen ik een zeilreis boekte bij Tri-Cat Sailing. Ik ben nu nog steeds aan het nagenieten van een week ongedwongen vakantievieren aan boord van een prachtige catamaran. Het vrijheidsgevoel van het open water, de geweldige ervaring van het varen tussen een grote school dolfijnen en dan de gezelligheid en het sociale aspect van het leven aan boord van een schip, dit alles is voor mij een geweldige ervaring geweest. Ik heb elke dag en elke minuut genoten van een prima sfeer aan boord en zie als ik nu droom nog steeds de letters SAGRES voor mijn ogen. Kortom in alle opzichten heeft deze vakantie bij Tri-Cat Sailing mijn verwachtingen overtroffen zeker als single vrouw op vakantie. Ik monster zeker nog een keer aan! Paul en Jolanda bedankt!

Conny Koreman
19 augustus, 2011

De dag dat we aan boord gingen, hadden we niet echt een idee wat ons te wachten zou staan. Toen we weer van boord gingen is er wel wat in ons veranderd. Wat een onvergetelijke ervaring hebben jullie ons gegeven! Paul en Jolanda, en natuurlijk onze zeilgenoten, bedankt voor deze mooie reis en dat we deze ervaring met jullie hebben mogen delen. Zoveel dolfijnen, fantastisch eten, het anker biertje, de gesprekken, zwemmen in volle zee. Een onbetaalbare ervaring. Je moet het meemaken, een aanrader dus! Voor ons is dit het begin geweest van een heel bijzondere reis, die we samen willen gaan voortzetten. Bedankt voor het net ;-) We hopen dat onze reizen nog een keer kruisen.

Marjon en Herman
17 augustus, 2011

In oktober 2009 een relaxt weekje gezeild bij Tenerife. Hoogtepunten: de hoofdstad van Tenerife Santa Cruz, wat een heerlijke Spaanse stad en het prachtige eiland La Gomera. Daar samen met medepassagier Els een dagje rondgetourd, heel mooi, spannend (donkere tunnels) en heel gezellig. En niet te vergeten de vrijheid van het zeilen, de ruimte aan boord, het Spaanse eten en relaxte gastheer/schipper Paul. Kortom een SUPER week!

Jolanda Jansen
31 januari, 2010

Dag Paul, Bedankt voor de onvergetelijke reis. Tenerife, zicht op de Teide, lekker weertje, relaxen in de trampoline, lekkere biertjes, lekker eten, dolfijntjes voor de boeg :) zalig!!! De Time Out was even mijn fijne thuis. Hopelijk tot gauw, maak dan alvast wat plaats voor een hele bende ;) Ik wens je nog veel vaarplezier! Bedankt! Peter

Peter De Bock
1 februari, 2010

Zeilen met de Time Out was een schitterende ervaring, perfect georganiseerd door Paul en zeker voor herhaling vatbaar! De ankerplekken waren mooi en de haventjes gezellig.

Astrid
4 augustus, 2010

Net terug van een weekje zeilen op de Time Out in juni langs de Portugese zuidkust. Voor mij was dit, na vele malen op een enkelromper te hebben gezeild, de eerste keer op een catamaran. De luxe en het vaarcomfort op een catamaran bevielen me prima en is zeker een aanrader. Ook flink wat nieuwe zaken van Paul geleerd over het varen op een catamaran. Daarnaast natuurlijk ieder dag het ankerbiertje(s) ;-) na het aanleggen en de gezellige avonden aan de wal en op het schip met een stel relaxte, leuke medepassagiers en schipper. Een groot voordeel van de vakantie op een zeilschip is dat er iedere dag een nieuwe plek bezocht wordt. In relatief korte tijd krijg je een indruk van verschillende aanlegplekken, zowel toeristisch als minder toeristisch en nog authentiek. Zoals al aangegeven is deze vakantie voor mij absoluut voor herhaling vatbaar. Paul, bedankt nogmaals, en ik ga zeker nog eens weer met je varen!

Peter B.
20 juni, 2010

Ik heb ontzettend genoten van een heerlijke zeilvakantie met Paul en zijn medepassagiers. Prachtige boot, lekker ruim, goed ingedeeld en vooral een boot die heel plezierig vaart. Ik heb lekker meegeholpen met zeilen, de ene dag wat meer dan de andere dag:) maar goed, dat kan ook allemaal op de Time Out van Paul! Gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Voor mij de eerste keer op een catamaran en ik vond het een heel leuke ervaring: rechtstandig koffie zetten onderweg is toch ook wel heel fijn! We hebben genoten van leuke zeiltrips, ankerbiertjes en gezellige avonden op de wal. We hadden een leuk groepje en de schipper had soms heel creatieve ideeen over welke plekjes we aan gingen doen, vooral wbv voor anker gaan! :) Kortom: een zeilvakantie met Tricat is zeer zeker een aanrader!

Rineke Sloetjes
5 juli, 2010

Mijn 1e kennismaking met Paul dateert van 2008, toen nog met de Double Twenty. Toen 2 weken gevaren in de Algarve. Was een prima reis. Nu, september 2011, een 2e reis met Paul, nu met de Time Out. En wéér 2 weken in de Algarve. En wederom prima. Vooral lekker luieren, eten en drinken, zeilen, beetje zwemmen, heerlijk relaxed. Tenslotte, niets hoeft en je mag veel. De reacties hierboven, hoef ik niets aan toe te voegen. En voor degene die na het lezen hiervan nóg twijfelen….die maken een grote fout!! Gewoon doen !! Paul, weer bedankt voor alles, en het zal niet aan mij liggen om te zeggen…..tot ziens!!!

Arie Noordzij
25 september, 2011

In oktober 2009 hebben wij een heerlijke zeilweek beleefd aan boord van de Time-Out. Het zeilgebied: de wateren rond de Canarische Eilanden, vertrek vanuit Santa Cruz de Tenerife gelegen op de noordoostelijke zijde van het eiland Tenerife. Wij vlogen met de KLM via Madrid naar het vliegveld van Santa Cruz. Met de taxi zijn we naar de jachthaven gebracht waar de Time-Out lag afgemeerd. Het weer was ons deze reis gunstig gestemd. Veel zon en een gedurende de dag in kracht toenemende wind tot een van 4 soms 5 Beaufort uit meest noordelijk richtingen. De zeiletappes varieerden van 20 tot 40 mijl. Onderweg hebben we diverse malen grienden en tuimelaars in het water en de pijlstormvogels in de lucht gespot. En vliegende vissen gezien niet te vergeten. Deze zweefden tientallen meters door de lucht alvorens weer in een golf te duiken. Onze tocht bracht ons via de zuidpunt van Tenerife, daar ligt de prachtige rode rots met de toepasselijke naam “MontañaRoja” en een oversteek naar de zuidkust van het eiland La Gomera. De oversteek was spectaculair door de sterke wind die dag. De wind wordt gebundeld en versterkt als het rond de eilanden wordt gedwongen. Zo kan het dat er in bepaalde stroken rond te eilanden enkele knopen meer wind staat. De Time-Out hield zich overigens prima en liet de golven rustig onder haar twee drijvers door passeren. Dit was overigens onze eerste keer aan boord van een catamaran. In voorgaande jaren hebben we steeds gezeild om scherpe jachten en traditionele zeilschepen. Het verblijf en het zeilen op een catamaran is ons echter zeer goed bevallen. De twee rompen bieden al veel ruimte, de kajuit de kuip en het voordek zijn echt zeer ruim te noemen. Tijdens het zeilen kwam het regelmatig voor dat we in de netten lagen die op het voorschip tussen de rompen zijn gespannen. Genietend zie je het water dan onder je door schieten. Aan boord hadden wij een ruime kajuit in het achterschip in de stuurboord romp. Beide rompen hebben een eigen toilet/douche ruimte wat ’s nachts erg handig is. Het zeilen op een catamaran is ons zoals gezegd ook goed bevallen. Door de twee rompen ligt het schip vrij stabiel ondanks ruw water. De Canarische Eilanden zijn van vulkanische oorsprong en dat is goed te zien. Veel rood, geel en zwart gesteente in grillige vormen. En regelmatige werd de reusachtige vulkaan de TicoTeide op het eiland Tenerife (3700 meter hoog) zichtbaar vanuit de wolken. Gedurende de week deden we verschillende havenplaatjes aan en hebben we ook een keer geankerd. Op het kleinere eiland la Gomera hebben we ook de hoofstad van het eiland San Sebastián de la Gomera aangedaan. Net als in de haven van Santa Cruz de Tenerife liggen hier veel jachten uit vele verschillende europeselanden.’s Avonds hebben we het stadje bezocht en gegeten bij een lokaal restaurant. La Gomerahedden wij eerder tijdens een wandelvakantie ook al eens bezocht. In de valleien is er veel landbouw en fruitteelt en bovenop het eiland is het groen door het vele bos (o.a. laurierbomen). Leuk om het eiland nu vanaf de zeezijde te verkennen. Na het zeilen deden we steevast een ankerbiertje met tappas in de ruime kuip. Anders dan op eerdere zeiltochten aten we ook regelmatig aan boord. Door de ruime kombuis in de kajuit is het geen straf om aan boord te moeten koken. De temperatuur tijdens de avonduren was heerlijk dus we aten steeds buiten in de kuip. Eén van de andere gasten had muziek meegenomen op zijn iPod die kon worden gekoppeld en afgedraaid via de installatie aan boord. Gezellige avonden waren dat. Al met al een geslaagde vakantie die we graag nog eens overdoen in weer een andere zeilgebied.

Ron en Alice uit Hoorn, Noord-Holland
11 maart, 2010

Scroll naar boven