Bel ons: +31 6 233 844 42 | E-mail: info @zeilmee.nl

Tri-Cat Zeilvakanties logo

Canarische eilanden

Canarische eilanden

Geniet van de winterzon tijdens een 8-daagse meezeilvakantie rond de Canarische Eilanden voor singles, stellen en vriendengroepen.

- Paul & Jolanda de Preter / Tri-Cat Sailing

Wat kun je verwachten?

Vanuit Tenerife zeilen we in 8 dagen naar verschillende mooie havenplaatsen en baaitjes op de diverse eilanden. Vanaf de vliegvelden op Tenerife kun je met een openbare taxi binnen korte tijd naar de opstaphaven komen.

Onderweg geniet je al van de Spaanse cultuur en ruige uitstraling van het vulkaaneiland. Grote kans dat je El Teide ziet. De grootste vulkaan van het eiland en hoogste berg van Spanje. Mocht je hem missen, eenmaal op het water krijg je hem zeker in beeld!

Canarische eilanden

Vanuit de Marina San Michel Tenerife hebben we verschillende opties om enkele andere eilanden te verkennen. Kijkend naar de weersvoorspellingen bespreken we de mogelijkheden en wensen. Gaande weg kijken we of we het plan moeten bijstellen om weer op tijd in de vertrekhaven te zijn.

Canarische eilanden kaart

In een kleine dag zeilen zijn we al op La Gomera. Een prachtig eiland met heel veel groen. De hoofdstad San Sebastian heeft een goede beschutte haven en knus centrum met gezellige terrasjes en authentieke restaurants. Rondom La Gomera vinden we altijd wel een haventje of beschutte ankerbaai.

San Sebastian - La Gomera

Met een goede wind kunnen we nog verder westwaarts richting El Hiero of La Palma. Mooie eilanden waar nog weinig toeristen komen. Wie weet komen we onderweg nog een groepje dolfijnen of zelfs walvissentegen.

Dolfijnen Canarische eilanden

Overdag kun je vaak heerlijk genieten van de winterzon met temperaturen tussen de 18 en 22 graden. ’S avonds is het al snel donker en gezellig in de lokale restaurantjes. Met een vestje aan blijft het ook dan nog aangenaam.

Uitzicht op La Gomera

We hebben ook de optie om een dag in de haven te blijven en met het lokale vervoer een rondrit over een van de eilanden te maken. Zo ontdek je de vele mogelijkheden van de Canarische Eilanden onder de aangename winterzon.

Weetjes over de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden (Spaans: Islas Canarias) is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ca 70 mijl (130 kilometer) ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De Canarische Eilanden hebben als Spaanse autonome regio twee officiële hoofdsteden, Las Palmas de Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife.

De Canarische Eilanden bestaan uit 7 grote eilanden; El Hierro of Ferro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife en 6 kleinere eilandjes.

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is.

De hoofdstad van Tenerife is het aan de oostkust gelegen Santa Cruz de Tenerife. Aan de westkant ligt Playa de San Juan. Vanuit deze plaats heeft men een fraai uitzicht over de Atlantische Oceaan naar het buureiland La Gomera.

La Gomera

La Gomera is een Spaans eiland, met 378 km² en 21.220 inwoners (anno 2004) het, op El Hierro (of "Ferro") na, kleinste van de (bewoonde) Canarische Eilanden. Het eiland is bijna cirkelvormig, circa 24 km in doorsnee en met als hoogste punt de 1487 meter hoge Garajonay. Samen met de barranco's is dit het beschermde Nationaal Park Garajonay, dat als wereldnatuurerfgoed erkend wordt door de UNESCO.

Ferro (Spaans: El Hierro)

Ferro is het meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden. Ferro is erg bergachtig, en er zijn zeer hoge kliffen te vinden. Het hoogste punt bevindt zich in Malpaso (1501 meter boven zeeniveau).

La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika. Het heeft een oppervlakte van 729 km² en is ongeveer 42 bij 24 kilometer en telt ongeveer 85.252 inwoners (2005).

Gran Canaria

Het oppervlakte van Gran Canaria bedraagt 1560 km². Het hoogste punt van het eiland ligt op 1949 meter Pozo de las Nieves.

Gran Canaria heeft een warm en zonnig, subtropisch klimaat. De temperatuur is het hele jaar vrij gelijkmatig door de vochtige noordoostpassaat (calisio), en de Canarische Stroom, een aftakking van de Golfstroom. Het zuiden van Gran Canaria ligt in de regenschaduw van de bergen, met als gevolg dat het daar droger en zonniger is dan in het noorden.

De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 22°C; de koudste maand is januari met een gemiddelde maandtemperatuur van 17°C en augustus is de warmste maand met gemiddeld 24°C. Door de golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater bijna het hele jaar door tussen de 19 en 24°C.

Scroll naar boven