Bel ons: +31 6 233 844 42 | E-mail: info @zeilmee.nl

Tri-Cat Zeilvakanties logo

Bemanning

Wij, het schipperspaar Paul en Jolanda,organiseren al meer dan 15 jaar gevarieerde zeilvakanties met onze catamaran. We zijn beide ervaren zeilers en hebben inmiddels duizenden zeemijlen afgelegd, beschikken over de benodigde vaarbewijzen, marifonie certificaten, meteo kennis en zijn opgeleid voor EHBO aan boord. Paul heeft veel technische achtergrond en weet ieder probleem op een creatieve manier op te lossen. Met het enthousiasme van Jolanda wil je zeker meer leren over het zeilen op een catamaran. Maar bovenal willen we je het leven aan boord laten ervaren en een onvergetelijke vakantie bezorgen.


Paul de Preter

Schipper

Rond mijn 10e kwam ik in aanraking met zeilen en sinds dien is het een deel van mijn leven geworden. Ik werkte en spaarde net zolang tot ik mijn eerste boot, een jolletje kon kopen. Daarna volgenden er meerdere. Van een OK-jol, Waarschip 730 naar de 1e kajuitcatamaran (9 meter); de Iroquois MKII.Een catamaran beviel erg goed en in 1995 begon ik aan de bouw van Grainger G37 (38 voet; 11,68 lang, 6,68 breed) die in 2000 te water ging.

Ondertussen wilde ik meer doen met zeilen en sloot me aan bij Tri-Cat Sailing (opgezet door Leo Steggink). In 2003 kreeg ik de kans om Tri-Cat Sailingover te nemen. In samenwerking met de toenmalige schippers Jeroen Rombouts (Felix Azzuro), Martien Krijgsman (Maraq), Pepijn Abbink (Lucia Secreta) hebben we veel leuke mensen ontmoet op tochten in Nederland (Wadden, Oerol festival, Zeeland, IJsselmeer) en Engeland. Vanaf 2007 waren vooral zonnige oorden in trek en zijn we met de Double Twenty via de Kanaal Eilanden en Golf van Biskaje in Portugal en Canarische Eilanden terecht gekomen.

Eind 2008 is de Double Twenty verkocht en werd de Time-Out, een FountainPajotVenezia 42 (12,60 lang, 6,90 breed), de nieuwe aanwinst. Met 2 zeilmaten zeilde ik de boot van St Lucia (Carieb) via de Azoren naar Nederland. Weer een stukje van de wereldreis ingevuld. Ondanks dat de Time-Out goed was ingericht voor warme oorden, bleef het toch kriebelen.

Wat zou het mooi zijn om nog 1 keer te bouwen en dan alle ervaringen en nieuwe technieken toe te passen. Maar alleen als het een combinatie is van het comfort van de Time-Out en (verbeterde) zeilprestaties van de Double Twenty.

In 2012 verkochten we de Time-Out en begon ik samen met Jolanda aan de bouw van de Universe. Een 51 voet (15,45 lang, 7,90 breed) catamaran. De G-Force 1500 cruise van Schionning. Hierin vind je weer veel ruimte en comfort, maar ook het echte zeilgevoel van een performance catamaran.

Jolanda van der Veen

Schipper

Mijn zeilervaring begon met een bedrijfsdagtochtje op het IJsselmeer. Kort daarna kwam een ver familielid vanuit Canada met hun eigen boot, een Trintella 44, naar Nederland. Hun verhalen en de dagtochten samen vond ik geweldig. Het gevoel van vrijheid, rust en ruimte op het water trok me erg aan.

In 2003 zocht ik een groepsreis en boekte een weektocht op de Double Twenty. Ik was erg benieuwd hoe het leven aan boord en op zee zou bevallen. Het bleek in meerdere opzichten een goede match. Sindsdien zijn Paul en ik samen. De combinatie met het gezinsleven en werk maakte dat ik in het begin meer achter de schermen deed maar later was ik gelukkig ook steeds vaker aan boord te vinden.

Voor we met de Double Twentynaar de Kanaal Eilanden en later Portugal vertrokken hebben we samen nog veel geklust en verbeteringen doorgevoerd. In de warmte van zuid Europa kregen we toch andere wensen voor de boot en stapte we over op de Time-Out. Helaas kon ik niet mee met de Atlantische overtocht, maar had vanuit huis dagelijks contact over locatie, koers en weersinformatie.

Toen Paul met het voorstel kwam om nog een keer te bouwen hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt. Maar wel onder één voorwaarde: ik bouw net zo hard mee. Ondanks dat het veel vrije uren koste, vind ik het nog steeds een gouden zet. We kennen nu allebei alle ins en outs van de boot. Maar onze grootste drijfveer is natuurlijk dat we weer veel mooie tochten kunnen maken met de Universe!

We zien je graag op een van onze tochten!

- Paul en Jolanda / Schippers Tri-Cat

Go to top of page