Bel ons: +31 6 233 844 42 | E-mail: info @zeilmee.nl

Tri-Cat Zeilvakanties logo

Algarve

Algarve

Fantastische 8-daagse zeilvakanties in de Algarve.

- Paul & Jolanda de Preter / Tri-Cat Sailing

Wat kun je verwachten?

Met maximaal acht deelnemers en het schippers paar zeil je in dagtochten langs de schitterende en zeer afwisselende kust van de Algarve. Overdag lekker zeilen, relaxen, dolfijnen spotten, 's avonds in een haventje of voor anker en genieten van een prachtige zonsondergang.

Op 90% van onze weektochten komen we 10 tot soms wel 80 dolfijnen tegen en kunnen ze langere tijd bij onze boot houden. Ook wij kunnen hier nog iedere week van genieten en doen altijd ons best om ze met je te vinden.


 

Als je in de vertrek haven arriveert haalt de schipper je op. Eenmaal in de gezellige kuip van de Galaxy III kun je met een lekker drankje en snackje uitgebreid met iedereen kennismaken. Nadat iedereen zijn plekje aan boord heeft ingericht zul je al snel trek krijgen en gaan we gezamelijk eten in een van de lokale restaurantjes.

De volgende dag na het ontbijt staan alle hens aan dek en gooien we de trossen los. Je krijgt alle ruimte om actief mee te zeilen, maar je kunt ook lekker relaxen op het ruime voordek. Onderweg naar de volgende haven maken we gezamenlijk nog een lekkere lunch.


We varieren zo veel mogelijk. Zo kom je waarschijnlijk in leuke havens zoals Albufeira met het mooie oude centrum een half uurtje lopen vanaf de haven vind je daar iedere avond veel live muziek en straat theater, leuke kraampjes en voor de liefhebbers verschillende plekken om lekker te dansen.

Albufeira oude centrum

Ook Vilamoura ontbreekt niet tijdens deze reis. Een haven waar je de ‘jet set’ van Portugal ziet. Nét achter het gebruis van de haven ligt een erg gezellig pleintje met authentieke restaurants. In 10 minuten lopen ben je weer bij de boot, maar kun je de verleiding weerstaan van de Ierse pub waar iedere avond een goede live band speelt?

Algarve jachthaven

Naast de toeristische plekjes kent de Algarve ook nog mooie ‘ongeschonden’ plekken. Ten zuid oosten van Faro ligt het vissers eiland Culatra in een mooie beschutte ankerbaai. Hier kun je lekker zwemmen, met de bijboot naar het eiland en prachtige zonsondergangen zien. Voor ons nog steeds het ultieme gevoel van rust en vrijheid. In een half uurtje loop je van noord naar zuid en heb je al veel van het dorpje gezien.

Algarve strand en zee

De meest westerlijke haven die we kunnen aanlopen is Lagos, ook weer met zijn eigen karakter erg gezellig om in 20 minuten naar toe te lopen en een lekker terrasje te pikken.

Zeilen terras boei

Kortom, tijdens een zomerzeilvakantie in de Algarve van Portugal ben je verzekerd van iedere dag zon, grote kans dat je uitgebreid met de dolfijnen meevaart en vind je heel veel variatie in de verschillende havenplekjes en ankerbaaitjes.

Catamaran BBQ

De Algarve en het zeilklimaat

De Algarve, het zuidelijkste gedeelte van Portugal, grenst in het oosten door de Rio Guadiana aan Spanje. In het zuiden en westen vind je de Atlantische Oceaan.

Met een kustlijn van 170 kilometer en talrijke baaitjes en stranden een ideaal zeilgebied. Jaarlijks worden er gemiddeld meer dan 3000 zonuren gemeten. Het aantal regenloze dagen ligt boven de 300. Volgens de Portugezen valt er van eind mei tot begin oktober nooit regen. Hierdoor ben je vrijwel dagelijks verzekerd van zon in een subtropisch klimaat.

Tot eind oktober zijn aangename temperaturen van 28 graden heel gewoon. De zomerhitte wordt overdag getemperd door een frisse zeebries, en in de nacht koelt het voldoende af om lekker te kunnen slapen.

Albufeira klimaat

Maand Gemiddelde temp. Zonuren/dag
Januari 15 6
Februari 16 7
Maart 17 7
April 19 9
Mei 21 10
Juni 25 12
Juli 28 12
Augustus 28 12
September 25 9
Oktober 22 8
November 18 6
December 16 6
Scroll naar boven